Komple Motor Nedir? Ne İşe Yarar?

Tarih: 16.12.2020 15:00
Komple Motor Nedir? Ne İşe Yarar?
Motor, aracın çalışabilmesi için gerekli olan bütün gücün üretildiği parçadır. Aracı oluşturan en temel kısımdır.Motor, çok komplike birçok alt birimden oluşur. Herhangi bir arıza durumunda ilgili birim değiştirilerek de sorun çözülebilir ancak ciddi motor arızalarında motorun komple değişmesi veya rektifiye olması gerekebilir.
Motorun değiştirilebilmesi için öncelikle motora bağlı olan bütün çevre birimlerden ayırmak gerekmektedir. Motordan güç alan bütün çevre birimler ve bağlı olan aksam söküldükten sonra motorun üzerinde durduğu travers ile arasındaki bağ sökülmesi gerekir. Travers ile bağlantısı da söküldükten sonra motorun üst taraftan kaldırılarak çıkarılması gerekmektedir. Dökme demirden ve alaşımlardan oluştuğu ve birçok ağır parçadan oluşan çok komplike bir makine olduğu için çok ağırdır ve elle kaldırmak mümkün değildir. Bunun için elektrikli vinç veya birkaç kişi birlikle kullanılması gereken manuel taşıyıcı ile kaldırılıp kaportanın dışına tanışır. Yeni motor yine vinç veya birkaç kişi birlikte kullanılan taşıyıcı ile tutup aynı eksen ve duruş üzerinde olduğuna dikkat edilerek çıkan motorun yerine konulur. Bağlantıları yapılır.

Komple Motor Fiyatları

Komple Motor fiyatları Muadil ve Orjinal Komple Motor yedek parça olarak farklılık göstermektedir. Komple Motor Fiyat listesi günlük döviz kuru ile güncellenmektedir. Bu sayfada listelenen Komple Motor yedek parçaları üretici & ithalatçı garantisi altındadır.

İlgili Ürünler
Yükleniyor...